fredag 8. juli 2011

Vandring fra sal til sal

Nå er det Åpne Møjøsgårder denne uka, og da må man jo med seg litt. Jeg valgte meg ut vandring fra sal til sal på Simenstad gård i Ringsaker, og angret absolutt ikke på det!


Hjertelig velkommen inn! :)
De har to nesten like store hus på gården, slik at det er som to hovedhus. Da trenger ikke de eldre å flytte på kår når ungdommen tar over, men kan bli boende i huset så lenge de vil. Det er jo ganske lurt da :) Og veldig fint for oss interiørglade som vil se litt av hvordan det var før i væla..

Mye av interiøret er bevart slik som det alltid har vært, og i det ene huset er det dekormaling som er over 100 år gammel, hvis jeg husker riktig. Familien bor i det ene huset, men har kun kjøkken, dagligstue, bad og to soverom, resten brukes som selskapsrom, og står slik som på disse bildene til daglig.


Inn fra trappegangen er det denne stua som møter deg først. Den hvite døra ut i bakgrunnen fører ut på en fin veranda med flott utsikt. Den var visst flittig i bruk :) Dette rommet var det som var blitt gjort mest med i senere tid, men vil ikke akkurat påstå at det syns...
Her er enda ei stue, men denne er jo mye større, og med både flygel og enda en sofa. Interiøret er bare nydelig, og vasen på bordet tar jo opp fargen i sofaen til og med. Bildene på veggen er forfedrene til dagens eiere.


Mange flotte detaljer på lampa i stua også :)

Har enda flere bilder herfra, men de kommer en annen gang :)

I morra reiser jeg til Oslo for å bli "drukket ut", og de som kjenner meg vet jo at jeg ikke drikker, så det blir sånn sett en tørr kveld på byen i Oslo, men jammen meg tror jeg det blir moro lell!

6 kommentarer:

 1. Så artig! Da må du kose deg masse i morgen.

  Koselig at du vil være med på min giveaway. Jeg kan ikke finne din? :(

  Klem Siri

  SvarSlett
 2. Clematis klatrende i epletre er flott men jeg har aldri klart å få det til. De pleier som regel å dø. Tror epletreet suger bort alt vann og næring. Men jeg skal forsøke igjen tror jeg for lekkert er det.
  Du får kose deg på utdrekkingslag da, med eller uten alkohol. Fordelen med å ikke drikke er jo at man slipper å bli fyllesjuk da. Kos deg uansett!

  SvarSlett
 3. Å ja, dit hadde jeg også lyst å dra..Ble med tanken, vips, så føy uka og deretter helga:-)Nydelig rom til Julie, gratulerer med flott jobb. Vi skal invitere til en miniLundbloggetreff med små prinsesser når Balkebu er ferdig, småprinsen skal også få komme:-) Lykke til, minnes med gru mitt lag, sang og danset på Aker brygge med 70tallklærne til onkel...Huff....Hehe, men moro i etterkant:-)

  SvarSlett
 4. Hei, Takk for koselig hilsen. Takk for tips om vandring på Simenstad Gård - spennende interiør. sommerklem Siv

  SvarSlett
 5. Det var absolutt vel verdt en tur, utrolig flott interiør!! :D Fikk bare enda mer lyst til å ta en stor skattejakt her og se om jeg finner noe mer møbler...

  MiniLundbloggetreff høres bra ut Marianne :)
  Utdrikkingslaget gikk veldig bra, jeg drakk to pepsi og en cola, og spiste to desserter, og fikk masse gaver. AKKURAT som det skal være, spør du meg.. ;P

  Siv, det er vel verdt å ta en tur til Simenstad ja :) Aldeles nydelig der :)

  SvarSlett
 6. Hei, takk fro hyggelig kommentar, nå stakk jeg innom for å se flotte bilder fra bryllupet...Hint hint;-))

  SvarSlett