Brente mandler er virkelig namnam!
Men etter forrige fiasko med brente mandler,
har det tatt litt tid før jeg prøvde igjen.
Men denne gangen ble det full pott!
Utrolig deilige,
blir veldig fort borte.
500g var alt for lite!
Her er noe av julepynten oppe,
snøbarn, Karen Blixen pynt :)
Denne serien er nydelig,
noe av den pynten jeg samler på :)
Oppskriften er som følger:
1 dl vann
150 g sukker
500g mandler
1ss smør
Kok opp vann og sukker, og bland inn mandler.
Rør rundt mens vannet fordamper.
Når det er helt borte, begynner mandlene å bli grå,
og det er da de karameliseres (her gjorde jeg feil sist, venta for kort..).
dette blir varmt, så husk å ta de av plata.
Putt i smøret etter at de er karamelisert.
Legge det så til avkjøling på bakepapir o.l. i romtempratur.
Nam nam nam! :)
I kveld er det kranskurs som står for tur :)
gleder meg, og heller nedpå kamillete med honning,
for å få vekk halsvondten :)
Mmmmmmm:) Koselig å titte innom deg igjen, sees ikveld, klem
SvarSlettDenne oppskriften skal jeg prøve.
SvarSlettElsker brendte mangler:-)
Fin kveld til deg.
Klem
HEI:)
SvarSlettJAMMEN SÅG DI GODE UT
JEG HAR FAKTISK SLDRIG SAMKT SÅNNE:)
FINE KVELD TIL DEG
KLEM ELI:))
jeg bruker også å lage brente mandler, men hadde nå glemt det til jeg så det hos deg....takk for at du minte meg på det :-)
SvarSlettnoe annet som også er godt - kjør dem brente mandlene i en mikser og da blir det krokan, som er helt fantastisk på vaniljeis :-)
klem tone
Nam nam :)
SvarSlettHar kjøpt inn mandler men ikke laget ennå. Må vente litt nærmere jul, hvis ikke så er det tomt innen julaften :)
God kveld klem Monica
Så flink du er:):)
SvarSlettJeg har aldri prøvd dette før jeg:/ men fristes nå;) må vel gi det ett forsøk da;)
Takk for oppskrift;)
Klem fra Linn:)
Nam, brente mandler er kjempegodt!!!!!!!!!
SvarSlettHei på deg:)
SvarSlettÅ nam nam, brente mandlar e knall godt:)
Svigermor lagar alltid brente mandlar som vi får, men i år lurte eg faktisk på om eg skulle prøva og laga det:). Perfekt og gi som ei lita julehelsing til venner og kjente:)
Takk for oppskrift, den skal eg notera meg:)
Fin kveld til deg:)
Klems Evelyn:)