tirsdag 28. februar 2012

Stabburet vårt

Fikk tatt bilder av stabburet vårt en av de nyydelige dagene i vinterferie (nå er tåka tett som bomull..)



Stabburet er bygget ca 1910. Det er to etasjer, og innredet selskaps-rom oppe, med plass til 40-50 gjester.



Utrolig detaljer selv høyt oppe under taket



Samme innramming på alle vinduene på stabburet. 



Den 2. etg stikker litt lengre ut enn 1. etg, dermed får man jo enda en fin mulighet til å dekorere.

Maling av stabburet står også på vår to-do list, men ting tar tid.. Man rekker igrunn ikke mer enn ett bygg hver sommer..

Under stabburet er det laget en liten lekestue, til meg og min søster. Jeg er veldig klar for å pusse opp den til veslefrøkna og lillebror :) Har MASSE ideer, men en tur til IKEA er dessverre påkrevd (nei, nå ble jeg lei meg ;P)

Litt varmere ute først, så kan jeg gå i gang 


Her er utelampa, som står på hjørnet ved kjøkkeninngangen vår (dette er på hovedhuset). Pappa mente det skulle finnes en maken lampe ett eller annet sted her.. jaja, det er bare å lete da. ;P


mandag 27. februar 2012

Realiteten med små barn

Realiteten med disse herlige små, som skal utforske hele verden, er jo gjerne litt rot..
Ett helt rent og nyvaska hus, kan i løpet av svært kort tid bli totalt kaos :)




Så da er det jo like greit å få det svart på hvitt, sånn at også besøkende er klar over at det faktisk kan være nyvaska og helt ryddig her også. ;)




Måtte bare ha med ett illustrasjons bilde, dette er fra det gamle huset vårt. 
Får å få plass til å kjøre skikkelig fort med biler, tok frøkna like greit å stappa alt i døråpningen 
Jammen lure de små altså :)

torsdag 23. februar 2012

Siste rest av jula..

Det er ikke så ille som det høres ut altså. har fått rydda vekk jula for en stund siden..

Men jeg hadde så veldig mange svibler igjen fra julepynten, og de var jo mindre pene nå.. Har hatt en idè om hva jeg skulle gjøre, men har bare ikke fått ut fingeren.. 


I garasjen fant jeg denne fine kassen. Fin detalj på surringen av ståltråd hadde den. Og akkurat passe størrelse til å bli en blomsterkasse


Så jeg la en søppelsekk  i bunn, fylte den med masse fin jord, og putta oppi det jeg hadde av avdanka svibler, perleblomster og primulaer. 
Har plassert den kjølig i kjøkkeninngangen, og så håper jeg på en ny vår for disse blomstene


Selv om det ser ut som en rimelig sørgelig samling nå, håper jeg det blir bra til sommeren :)

Inngangsdøra

Nå har vi jo "flyttet" på hovedinngangen. Og da syntes jeg at den kunne godt få litt mer pynt.


Så da ble de disse enkle, fine lyktene, som jo er på supertilbud hos -Nille nå, oppå en kasse med Arendals-brus vil jeg tippe.. Ikke helt lett å tyde skrriften lengre, men noe fra Arendal, som kunne slukke tørsten, det var det i alle fall! ;)



Bjørkekransene er så absolutt hjemmelagde.. Den store er min, og den lille har Julie laget. Det er det første forsøket, så skal definitivt prøve å lage flere slike :) Det var gøy, og noe som vi enkelt kunne gjøre sammen. 

Hadde en fin, tredagers vinterferie hos mine besteforeldre :) masse kos, og fikk både strikka endel, og hadde massevis av stiklinger med hjem. Bestemor er like hageglad som meg, så vi har mye tips og erfaringer å dele :)

søndag 19. februar 2012

Tre ganger fastelaven


Fastelavn kommer av det middelnedertyske ordet vastel-avent, og ble tidligere brukt om aftenen før fastetiden, den romersk-katolske kirkens fasteperiode på 40 dager før påske.

Bollene her i huset ble ikke som tradisjonelt fylt med krem, men heller med sjokolade. Ikke alle som er like glade i krem :)  Men fastelavnsris, det skal vi ha! Ikke mindre enn 3 ble det i år. 


Her er mor i huset sitt bidrag. 
Lite med fjær og annen pynt, men syns det ble fint sammen med to av rosene fra morsdagspynten. 



Julie hadde med seg dette riset hjem fra barnehagen



Og Aleksander har bidratt med dette :) Så da får jeg pyntet så fint opp 

I morra tar jeg med ungene og reiser til Dombås, for å besøke mine besteforeldre der. Blir fint med litt vinterferie

Ha en fin uke!

lørdag 18. februar 2012

Enda mer skap...

Skapplass får man aldri nok av!
Og vi er så heldige at vi har flere gamle skap her i huset :)


Dette nydelige skapet er også plassert i spisestua. Utrolige detaljer på døra, når man tenker på at det ble laget i en tid da man ikke akkurat hadde samme verktøy som i dag... 


Det eneste jeg har tillatt meg å gjøre med skapet, er å bytte knotter. Har kjøpt disse fra Nina i Paradiset og er kjempefornøyd! Ulempen er bare at disse er av glass.. Og skapet står rett bak spisebordet, med det resultat at en knott allerede er knust.. Så spørs om jeg ikke må finne noen nye.. 


En ganske spesiell grønnfarge inni skapet.. Men syns absolutt den har sin sjarm den også :) Her er det plass til mye glass, og det ene kaffeserviset har også fått plass her inne. 
Det har en liten skuff oppe, og en stor skuff nede. Ganske tunge å dra opp, så man legger ikke akkurat de tingene man bruker mest der.. 


fredag 17. februar 2012

Hmm, hva er nå dette da..?

Det er flere som er glade over nytt skap i spisestua



Nye ting må jo undersøkes litt




Oi, døra kan visst åpnes!



Her var det jammen meg fint!




Får jeg plass inne i skapet da..?



Jepp! Det gikk!

Hva skjer nå da....


Borte, borte..

Jammen meg var det plass til 2 barn her inne også! Fint med sånne lekerom mamma ordner altså!

torsdag 16. februar 2012

Hva man ikke visste at man hadde..

 Her holder vi for tiden på med et lite strømprosjekt.. Lamper og ledninger blir byttet ut flere steder i huset. Særlig på spisskammerset ble elektrikeren veldig fast bestemt på å få det byttet fortest mulig. 

Så da måtte de rydde litt plass. Og under en stor haug av plastposer (!!) så var denne! :D



En flott, elektrisk Singer symaskin! Har tilhørt min farmor og farfar :) 


Svart og elegant, med flere S-er i gull :) De lager jo ikke symaskiner så fine nå til dags.. 


Utrolig mange fine detaljer!!! 

Så nå står denne ved siden av det flotte lintøyskapet i spisestua, og får komme fram i lyset igjen

Min kjære oppdaget enda en ting når de holdt på med lyset på spisskammerset. Noe jeg ikke var klar over i det hele tatt, selv om jeg har bodd her i mange år.. 
Så da skal jeg få tatt bilder av det og vist fram ved en senere anledning :) Hvis det funnet er noe vi tar på alvor, får vi mye jobb framover...

Ha en strålende fin dag!  

tirsdag 14. februar 2012

Kjøkkenfornyelse



Strengt talt burde jeg ha malt i gangen.. Må jo bli ferdig der.. Men det er såå kjedelig! Og det gårså sakte framover.. Så hvorfor ikke gjøre noe man blir ferdig med på en dag??





Den rimelig skrikende rødfargen på kjøkkenet er til en smule irritasjon for husfrua.. Aller helstville jeg jo gjerne hatt nytt kjøkken, men det får bli en annen gang..
Så i mellomtiden får man bare gjøre noen småting da :)




Lørdag, klokka 07.45 stod jeg i pysj og morgenkåpe og grunna veggene.. :P
Etter to strøk ble resultatet ganske bra





Syntes kjøkkenet ble mye lysere med en gang :) Og litt mer levlig.. Så får jeg leve med trehvite vegger med matchende fronter en stund til.. :P Det er malt med fargen "letthet", hadde noen restebøtter med maling.. :P Og det er lik farge på begge sider selvsagt, selv om ikke bildene ser helt like ut.. :P



Snart kommer interiørarkitektens forslag på hvordan det nye kjøkkenet kan bli også. Merker at etter å ha bodd her i 20 år, har jeg blitt litt inngrodd i akkurat kjøkkenet, og plassering av ting.. :P Så ville ha noen tips :) Selv om det nok blir noen år til vi får fiksa det, så er det liten vits å bruke masse penger her nå syns jeg.


Ha en happy valentins day!! Ble så inspirert av Balkefrua, så tror jeg må finne på noe moro til middag her i dag jeg også :)

mandag 13. februar 2012

Morsdag på etterskudd


Skulle gjerne lagt ut skrytebilde av frokost på senga, osv, men siden mannen i huset glemte morsdagen, så ble det dårlig med det.. :P

Men jeg hadde ikke glemt den, så her var både mor, svigermor og farmor (med følge, uten fedre ingen mødre!) invitert til morsdagsmiddag :)


Mor og svigermor fikk hver din lille gave. Ett skilt med verdens beste svigermor, det hadde ikke Nille. Så da måtte det bli noe annet :)


Julie og jeg pynta kake :) Jeg fikk lov til å skrive og legge på jordbær... :P Ellers er det 5åringens kunstneriske frihet :) Men jordbær og vaniljekrem inni. Namnam!


Bordet ble dekket til 12, og menyen ble viltgryte (uten vilt.... noen om en kniv i finnbiffen og ingenting i butikkene skjønte jeg.. ), sjokolademousse, og kake til slutt :)


Men jeg har nå i alle fall noen søte roser å kose meg med :)

Så bra du har kjøpt roser til det sjøl, det hadde ikke jeg ordna nemlig, var kommentaren fra min kjære på lørdag.. ;P

I morra kommer bilder av kjøkkenfornyelsen min :) hvis jeg finner igjen kjøkkenet bak all oppvasken.. ;P

lørdag 11. februar 2012

Corokia på plass i gangen




Sakte, men sikkert går det framover i gangen :)
Men når man ikke heelt klarer å holde seg til ett prosjekt om gangen, tar det litt ekstra tid.. :P
Men siden jeg nå har fått begynte å sette inn ting som er til pynt, og ikke til malingsbehov, så ser jeg at det skjer noe




Jeg var innom en bruktbutikk i Hamar, som heter "Som nytt" for noen uker siden. der så jeg ett søtt lite bord, men ante ikke hvor jeg skulle ha det hen, så jeg kjøpte det ikke... Men plutselig fikk jeg en idè på hvor jeg kunne ha det! Og til Hamar bar det på torsdag (selvsagt med ett lass papp og annet som skulle kastet på Heggvin, jeg holder meg til nyttårsforsettet ;P), i håp om at det ikke var solgt. Og det var det ikke!! :) Så da fikk det bli med meg hjem :)





Men ett par strøk med fargen "nøytral", (samme som på gulvet her i trappa), ble det ganske så forandra. En "Corokia" var akkurat rette planten her i hjørnet :)


Så da er det bare å stå på videre og bli ferdig!

torsdag 9. februar 2012

Tea-time


Tittet innom Nille-bloggen, og oppdaget at de skulle ta inn igjen en nyyydelig vannkoker, som hadde vært en stor hit i fjor (og som jeg ikke hadde fått med meg i det hele tatt... ). Da var det bare løp og kjøp for å sikre seg den!!



Endelig en vannkoker i akkurat sånn stil som jeg ønska meg!! <3 Her ligger snøen enda tjukk, og gradestokken viser -9, så det er bare å kose seg med en kopp te :)

Veggen bak her er i rød strie, noen som har erfaring med å male sånn?? Har veldig lyst til å få vekk det røde ja.. :P


Dette er mitt innlegg nr 100 :D

Moro å se at stadig flere titter innom bloggen, og at antallet følgere stiger :)
Og det er mye nytt som kommer framover nå, gangen er stedvis klar for stæsjing! ;P

tirsdag 7. februar 2012

Fargetips



Jeg har ett lite dilemma... Jeg klarer ikke bestemme meg for farge!!

Da jeg var på skattejakt på stabburet vårt, så fant jeg fire flott vegglamper. To av disse hadde jeg tenkt meg på veggen i trappa. Men hvilken farge??

Veggen er lys, i fargen "refleksjon"



Listene har fått fargen "marrakesh", som er en mer grå-brun farge. Men lurer på om den blir fin på lampene?? Eller om det blir for mørkt..


Men gulvet er grått, i fargen nøytral... Så vet ikke om jeg skal ha grå, eller litt mer brune lamper... Mye av "tilbehøret" i gangen blir i en grålig tone.

Tips mottas med takk :) Er ikke så lett å bestemme seg.. Og så må jeg jo bestemme meg fort, for snart kommer elektrikeren og skal henge de opp, og da bør de jo være ferdige.. :P

mandag 6. februar 2012

Lintøyskap i spisestua




Jeg tror i alle fall dette er brukt som lintøy-skap før i tiden.
antageligvis er det bygget her på gården også :) Veldig koselig å tenke på.

Men det sto bortgjemt oppe på salen, hvor bare vi så det. Det syntes jeg ble for ille.. I tillegg fikk vi ett lite skap- problem, siden vi jo har to slike store skap..



Men når dette ble flyttet fra salen og ned på spisestua, da løste det seg :) Og, det passer jo så utrolig mye bedre her! Syns det ser fint ut her, med de gamle stolene, og det gamle bordet i forgrunnen. Ved siden av skimtes ett kart over gården fra 1919, som viser hva de forskjellige jordene het, hvor mange mål det var av dyrka mark, tun osv :)



Flott utskjæringer på toppen av skapet. Den nederste delen er litt lavere enn den øverste, men den er også litt dypere.


Disse mønsterne hadde vi ikke en gang lagt merke til før, fordi skapet sto i ett veldig mørkt hjørne.. Dette er inne i "speilet" på skapdørene, og alle har det samme mønsteret. Liker veldig godt malingen på skapet også



Masse god skapplass her!! Har ikke fått satt inn noe særlig enda, men dette rommer mye!

Spisestua ble helt forandret når dette skapet kom på plass. Akkurat som om det var her det hørte hjemme :) Så da var det nok veldig riktig :) Så får jeg leve med at jeg må male over igjen noen flekker på veggene i gangen, der de slo inni på vei ned trappa.. :P

søndag 5. februar 2012

Lysende nyheter




Min kjære følte seg litt ekstra spandabel, og ville gi meg en bursdagsgave på forhånd (jeg har ikke bursdag før i mai.. :P), så da fikk jeg den lampa jeg drømte om!! :D


Men å bestemme seg for en, og om den skulle henge på kjøkkenet eller stua ble litt vanskelig...






Så da ble det en rund lampe i taket på stua. Vi hadde en mindre pen lampa over stuebordet men den kunne tas helt vekk når denne kom opp. Looove! :D

På kjøkkenet vårt heng denne lampa.. 80-tallet... Har fungert fint den altså, lyser jo og sånn.. Men ja....




I forhold til denne, så blir den jo veldig kjedelig! Hvorfor ha en lampe når man kan ha to..?


Utrolig nydelige detaljer!! Blir bare mer og mer glad i denne lampa :) Det blir ett helt annet lys, så det er litt uvant enda.. Men den er bare nyyydelig!! Får jo bare enda mer lyst til å få fiksa kjøkkenet nå.. Da kommer lampa mye mer til sin rett..


Startet søndagen med - 17,5 ute, og 11 grader inne.. Det er da (mens man fortsatt er i pysjen..) man oppdager at det er tomt for ved.. Så da var det bare å pakke på seg termodressen å komme seg ut i vedskjulet. Brrrr!!! Men, nå nærmer vi oss jo 16 grader, så dette blir bra :)


torsdag 2. februar 2012

Januar fløy sin vei..


Januar ble bare plutselig over, og så var det februar allerede!

Ny måned, nye muligheter

I januar fikk vi gjort dette:
- startet å pusse opp hovedinngangen (snart ferdig)
- Fått minsten inn på egen rom (bilder kommer etterhvert)
- IKEA tur (veldig viktig ;P)
- Fikk endelig pakka ut den siste flyttekassa..

Syns det ser lite ut, men det har tatt endel tid da.. :P

I januar har jeg også fått tre nye følgere, og 1 251 treff, så syns det er veldig moro! :)



Har så langt klart å holde nyttårsforsettet mitt ganske godt.

Hver gang jeg reiser til Hamar, skal jeg nemlig fylle opp bilen, og reise innom Heggvin og kaste ting. Har klart det hver gang unntatt en, så det syns jeg er bra :) Det gir resultater etterhvert også :)



Fredag skal det skje STORE ting her, (eller, flyttes på store ting..), så jeg er veldig spent på å vise resultatet av det!