tirsdag 31. januar 2012

Mer skatter..

Dette er bare herlig!!

Å kunne bo på ett sted, men så mye FINT rundt omkring!! :D Helt gratis er det jo også! :)

Kjenner at den kreative lysten bare blir sterkere og sterkere her.. :)




Denne fant jeg ute i bryggerhuset vårt (hvor jeg drømmer om å lage "hagerom", og derfor har begynt å rydde unna litt...). Den bare sto der, helt tom, og ventet på meg :)

Den er jo best før 1970, men kan fint brukes til kaffekapsler for det! ;P

Tenk at man kunne få kjøpt så fin hermetikk før i væla....



Da skal jeg først grunne mer i trappa (slik at gangen snart blir ferdig......) før jeg reiser til Hamar og kjøper lamper! :) <3

søndag 29. januar 2012

Skattejakt på eget stabbur

Fordelen med å ta over ett gammel gårdsbruk, er at her finns det jo skatter over alt! :D

Særlig stabburet er fyllt opp av mye rart...
Og når jeg sier fyllt, opp, så mener jeg virkelig fult! :P

Her er ett lite utvalg, av det jeg fikk tatt bilde av uten å flytte på så mye annet.. :P


Nyyydelig gardinstang! Håper indelig det er flere av denne.. Det står noen fine i uthuset hos mine foreldre også, jeg er veldig klar for å bytte ut mine standar gardinstenger.. ;P



Denne stolen syns jeg var veldig fin :) Flotte bein, og rygglene. Så at det i alle fall var to av denne, men fullt mulig det var flere..





Denne lampen var det i alle fall 2 like av, og vet det er enda fler av denne typen. I tillegg ligger det en stor lysekrone i samme utførelsen nede i låven :) To av disse skal komme inn i den nye gangen :)



Håper bare jeg finner flere av denne.. Den var i utrolig fin stand! Og nydelige små blonder.. :)



Denne syntes jeg var veldig fin, tenkte på å ha den på barnerommet. Og den viste seg å innholde ett trekkspill!! Så får vel høre med den forrige eieren hvordan han hadde tenkt det, det var visst ment som en dekorasjon oppe på selskapsdelen av stabburet :)


Hva dette er, det håper jeg at jeg snart kan vise dere ett mye bedre bilde av.. :)





Til slutt, en fin liten detalj. Dette er håndtak på en stoooor, tja, kasse?? Den er delt opp i fire rom, som de oppbevarte korn i før. Over de fire rommene, er det 8 små skuffer, hvor det er 8 slike :) Syntes den var veldig fin!

Så her var det mye som kan brukes til mangt!! Klør i fingra, men bør ferdig gang og soverom først.. :P

lørdag 28. januar 2012

Utedag

Her er mine to små inne-vinterbarn :)


I dag har vi tilbragt meste av dagen ute, og bare kost oss i snøen :)



Veldig alvorlig jobb det å bygge snøhule altså.... Og spaden var både stor og tung, så
bra bestefar kunne hjelpe til litt :)



Og midt oppi snøhulebygging, så fikk vi jammen meg besøk! Tre elger som tusla over jordene her.. De stoppa opp og titta litt på oss, merkelige folk som jo vi er.. :) store, flotte dyr! Tror det var ei ku, med en kalv fra i vår, og en fra 2010 :)


Vi var inne en liten tur, for at minsten skulle sove, og så vi fikk i oss litt lunsj, før det bare var å komme seg ut igjen.




Bål måtte vi jo fyre opp også, og siden bestefar drev og hogga neste vinters ved, så var det mye kvist å brenne :)

Alkesander hadde ikke tid til å vente på at pølsa ble ferdig varm, så det var bare å servere med en gang ja! :)



Min kjære holder å å sette inn den nye døra i gangen, og flisene er på plass. Snart kan jeg vise bilder av den også! :D

onsdag 25. januar 2012

Drømmer om...

Var på Lampehuset og kjøpte nye utelamper som vi skal ha ved den ny-oppussa hovedinngangen. Og da fant jeg disse nyyydelige taklampene!!!

Disse bildene gir jo absolutt ikke rettferdighet til hvordan de ser ut..






Gir mye godt lys, og er skinnende flott! Den er pyntet med små sølvblader i tillegg..

Vi skal ha en ny lampe på stua, men min kjære mener at disse lampene kun er ment over ett spisebord, og ikke på en stue.. Men han syntes også de var utrolig flotte.

Er jo litt enig med han, men på mitt nye kjøkken (som foreløpig bare er inne i hodet mitt..) så passer disse VELDIG fint inn! :D

tirsdag 24. januar 2012

greit med bil på verksted..

Det er greit å ha bilen på verkstedet når det er Bohus og Plantasjen like ved! (og det i tillegg er garantifeil på bilen, så man slipper betale noe. :P)




Dette ble gårsdagens "fangst". Kjøpte 5 primulaer på Plantasjen, og tok med en til hver av barnehagene. Da ble de glade :)
Velkommenskiltet skal ut i den nye gangen, som kanskje (håpe, HÅPE) er ferdig på søndag :)
Lampeskjermene skal inn på soverommet, som vi snart skal begynne med


Fruen på Balke etterspurte vinduskarmer.. Jeg er ikke veldig flink til å dandere mine karmer..




De bærer preg av at jeg er glad i blomster.. :P Her er to "selvsådde" pelarginoaer, "stjålet" fra kontoret til rådmannen i Løten.. :P




Dette er den "rosa" karmen :) Denne har blomstret i hele vinter..
Boka som kan skimtes bak blomsten er en vi fikk i bryllupsgave for å samle på alle gullkorn fra våre barn :) Men det er det å huske på å skrive de opp da...



Her er karmen på kjøkkenet, nå i kveld... Her havnet to av primulaene :) Og enda mer pelargoniaer fra rådmannen.. :P Jeg har det med å knabbe stiklinger fra han.. :P

Ha en fin kveld! :)

søndag 22. januar 2012

Gjestetoalett med litt "dill"

Gjestetoalettet ble veldig lyst og fint, men det ble litt sterilt.. Så da må man jo finne litt å sette inn der da..


Jeg er veldig glad i blomster og syns det er litt nedtur å ha uekte blomster i huset... Så, selv på ett rom uten noe som helst dagslys må man jo prøve :) Og heldigvis, når man ikke finner akkurat den blomsterpotta man ønsker seg, så finner man det på Nille! Egentlig ment til å ha lys i dag, men pytt pytt :)



ENDELIG fant jeg igjen toalettrullholderen også :) Sånn går det når man kjøper inn ting mange måneder før man flytter inn, så blir det fort borte i flyttelasset.. :P Men syntes denne var vel verdt å vente på å få opp :) Det er Kloster-serien fra Skeidar.



Ville gjerne ha ett bilde på veggen også, for det ble veldig tomt. Syntes dette her var utrolig gromt! Kjøpt på Bohus, for en ikke avskrekkende pris :)



Da er det bare å ta kvelden :) har pakket bilen og barnehagesekkene, og har i tillegg tatt med meg både garn- og stoffrester til barnehagene. da blir de så glad! Så det er mitt tips til alle hobby-glade der ute :) tar med deg dine rester til en barnehage eller skole i nærheten, de trenger det :)

fredag 20. januar 2012

Spisestuebenk

Benken i spisestua ble antageligvis bygget rundt 1930



Benken har (dessverre) vært mest brukt til oppbevaring av mye rart.. Det er liksom ikke her man setter seg ned og tar en prat..

Min tippoldemor har brodert disse fine mønstrene. det må ha vært timer med nitidig arbeid bak dette her.. Disse genene har ikke jeg arvet i alle fall...


Setet er i skinn, og festet med små nagler i broderiene

Det er fine detaljer på armlenet. Flott utført håndtverk



Øverst er den en fin liten hylle, som kan brukes til mye pynteting :) Veldig koselig når man har mange lys stående her oppe på kveldstid

Vi burde vel kanksje bli flinkere til å bruke den, men jeg er i alle fall veldig glad for at den er her og at den er så godt bevart :)

Ønsker dere alle en finfin helg! :)

lørdag 14. januar 2012

Litt vårlig også

Jeg går, som mange andre, og venter på våren nå.

Jeg er veldig glad i førjulstiden, men januar og februar er litt kjedelige måneder.. Venter veldig på våren, og er spent på hvor mange av de ca 300 løkene jeg planta i fjor som overlever både den våte høsten, og rådyr.. I tillegg er det noen nye rosebusker også, håper de klarer seg..





Heldigvis kan man si, så er det jo såpass mange oppussingsprosjekter vi skal ordne inne også, og som vi jo bør være ferdige med til ferbruar er over. Da må vi starte ute for fullt, for er jammen meg endel å ta fatt på der også... (Her illustert med den definitivt største prosjektet....)



På IKEA turen kjøpte jeg inn dette fine lille drivhuset :)


Foreløpig er det bare sitronplanta mi som har kommet inn her, men det kommer vel mer :)




Litt vårblomstring trengs jo også, så kjøpte inn denne hos Blomsterfryd på Løten :) Da ble det straks litt vårlig. (Og så fikke jeg byttet ut noen av de rimelig tørre azaleane mine også.. :P)




Her blomstrer pelargoniaen også, den har ikke skjønt at den skulle ta vinterdvale.. Har fått laget mange avleggere av denne, og så har jeg tatt endel

torsdag 12. januar 2012

Vinterland

Vinteren er definitivt her, og snøen har lagt seg tykk over landskapet

Det skaper jo mye moro for unga, og det blir fine motiver for fotografering ute :)



Dette lønnetreet skal forhåpentligvis ned i løpet av vinteren.. Det var visst veldig lite en gang, nå er det definitivt ikke det.. Og tror ikke plenen nedenfor vil bli bra før treet er borte..

Her er tunet og hovedhuset, med stabburet i bakgrunnen. Det er 7 store lønnetrær som omkranser tunet. Skaper en fin ramme, men lager mye jobb på høsten da... :)
Har ikke fått malt de nye listene rundt døra heller, men det kommer en tid for det også :)



Har jo ikke vist fram kransen jeg laget på kransekurs på Balke :) Ble ganske fornøyd igrunn, og det var veldig moro! Håper jeg får gjentatt det før jul i år også :)

fredag 6. januar 2012

Jeg har ett skap.....

Men hva jeg skal gjøre med det skapet er ett stort spørsmål..



Nå står det inne på soveromet vårt. (Og dette er DEFINITIVT ett at de maleprosjektene vi vil bli fort ferdig med...... :P Nydelige rosa vegger...)



Det er ganske så stort igrunn... Og fargen passer liksom ikke heeelt inn noe sted her lengre.. Så da må det vel males


Og skapene er ganske dype, så det er ikke så lett med hva man skal ha i de heller. Har egentlig bare tre alternative steder, og det er på rommet til minsten, inne på vårt soverom, eller i spisestua.

Syns ikke akkurat jeg kan kaste det ut heller.... Men det har vel litt potensiale

torsdag 5. januar 2012

Kaldt hus...

Mulig vi bor i ett litt kaldt hus...





Men det blir i alle fall flotte vindusdekorasjoner av det! (Dette er altså inne i yttergangen....)

mandag 2. januar 2012

Litt framover i gangen

Det har skjedd bittelitt i gangen, men siden det har vært jul, og fire selskaper på 8 dager, så er det jo litt begrensa hva man rekker i mellomtiden.. :P



Men platene er på plass, og snart skal skapene i bakgrunnen rives. Har funnet en skapløsning fra IKEA, Birkedal, som jeg syns passer fint inn her.




Trappa tror jeg skal males... Jeg ville gjerne ha den med høy glansgrad, men vet ikke om det blir fint.. Min bror mente også at maling ville bli veldig glatt, men ser ikke akkurat at vi har så mange valg her..



Veggfargen er jo også ... veldig flott.. :P Tidene og fargetrendene forandrer seg i alle fall! Det har blitt malt to ganger siden denne trappegangen ble bygget på i ca 1910. En lys, hvit/grå under, og så denne grønne...


Så nå reiser jeg å kjøper maling!!

Må bare ta med ett lass med papp til Heggvin først, det blir jammen meg mye papp i jula...

Jeg vant! :)

Like før jul vant jeg en flott premie i Give away hos Line med bloggen Har en drøm.

Det var to gromme elger og ei fin jente, fra Bua dekor.





Og før jeg rakk å gjøre noe som helst, så hadde veslefrøkena allerede hengt de opp der hu mente de passa best :) Så, da måtte de jo få henge der i jula :)

Her er det en fin liten elg, sammen med den flottte gaven vi fikk av frøkna til jul i 2010 :) De hadde laget den med potet- og håndavtrykk i barnehagen, og minsten her i huset syntes det var veldig spennende å sette sine egne hender oppå de andre håndavtrykkene. :)


Han begynner også å bli flink til å prate, og sier mye om sin store helt Beppe (bestefar).

Her om dagen mente han at Beppe sov i traktoren... Men Beppe må jo sove hjemme, i senga si, svarer jeg da. Nei, Beppe sove traktor, sier veslegutten meget alvorlig da.. :)