fredag 30. juli 2010

Fordeler og ulemper

Det er både fordeler og ulemper ved å vite at man skal flytte opp på gården etterhvert. Den definitive ulempen er jo at vi vet ikke når... Vi kan bare gå og lure og undres, og håpe at det blir snart. Vi er like gira begge to her :)


Fordelen er at jeg vet hvordan rommene i det framtidige huset vårt ser ut! Så jeg kan innrede i tankene og kjøpe inn litt i forkant også :)

Og nå er det veslesnuppa sitt rom jeg har drømt meg bort i..
Denne lampen fra IKEA finnes vel på mang et prinsesserom rundt omkring i Norges land...

Har også veldig lyst på dette Hensvik garderobeskapet.
Og denne smådal-hylla blir fin å fylle med masse skatter i fine små bokser og kurver. :)
Disse er sååå fine! Gardinbånd fra Jotex.
Det er også en matchende sengehimmel, med denne blir det virkelig et prinsesserom!
Og så tar vi med noen matchende kroker, til å henge smykker på f.eks. :)

Hu mor blir i alle fall veldig fornøyd om rommet blir slik! :D Så spørs det på lilleprinsessa da, men hu er vel fornøyd hu også hvis hu får skikkelig prinsesserom! :)

torsdag 29. juli 2010

Hoel gård

Her skal vi ferire bryllup! Hoel gård er bare helt fantastisk! Håper på å fa tatt vielsen her i hagen..



Hvis ikke er dette rommet back - up. Flott her også :) Var et helt utolig flott interiør i huset!



Og her skal festen holdes! Dette var en gang et grisehus....
Jeg er bare såå klar for bryllup! :D Håper bare at den datoen vi aller helst vil ha blir ledig...

Alle bildene er fra Hoel gård sin nettside.

mandag 26. juli 2010

Mmmmm, rabarbrasaft!


Da er enda en levering av rabarbrasaft klar! Selges på Løten Nærstasjon og landhandleri. Blir ikke så mye om gangen, for rabarbraåkeren er foreløpig svææært beskjeden. Men det går jo unna med saft i alle fall! 4 liter ble borte på ei uke, så håper det går like fort nå.

Kjempespennende det de har fått til der. Det er en av de få stasjonene hvor du kan få kjøpt togbillett av mennesker... Og i så utrolig flotte omgivelser! De har en kafè der også, så det lukter alltid herlig nybakt! De selger i tillegg masse spennende produkter fra småskalaprodusenter i nærområdet. Gøy når noen tar initiativ og får det til!

søndag 25. juli 2010

Forlovet!

Da er det offisielt! Vi er forlovet! :D Dette er den flotte ringen jeg har fått. Bildet har jeg hentet fra Bjørklund sine hjemmesider.

Min kjære har vel nå fridd totalt 6 ganger, den første bak en handlevogn på Kiwi... Som den respektable kvinnen jeg er sa jeg tvert nei akkurat da.. :P Så veldig mye mer romantisk var ikke de resterende frieriene, men da sa jeg i det minste ja.. Men så har det ikke blitt til noe mer igrunn..

Men i går var vi på Hamar og kjøpte ringene. Så da er det offisielt og på ordentlig!!



Har alt funnet kjolen min... Denne er fra Torunns drømmekjoler. Skulle titte på kjoler, da denne var noe av det første jeg så. Det var bare helt riktig, og helt meg :)
Så da kommer jeg til å blogge litt bryllup framover også. :)
I morra skal vi avgårde å se på lokale å ha festen. Jeg er i alle fall ganske effektiv vil jeg si, når vi først er i gang.. :)

fredag 23. juli 2010

4 generasjoner i arbeid

Bor man på gård er det mye som må gjøres, så da er det bra å ha familien i nærheten! Vi bor jo like ved huset til foreldrene mine, og farmor og farfaren min bor i kårhuset på gården. Og i dag har de fleste vært i sving!

Julie hjalp meg i grønnsakshagen. Det må lukes og ryddes. Mest spennende å bare grave selvsagt, men det havnet noen bøtter med jord og bittelitt ugress i trillebåra da. Alle monner drar :)


Min kjære farfar har vært i full gang emd å klippe gress. Tror hagen er på ca 5 mål( ikke helt sikker, men er noe deromkring), og da er det greit å ha gressklippertraktor.. Og noen som vil klippe gresset!


Men den største jobben er det min kjære far og samboer som har. Det skal legges plater på låvetaket.... Og dette er bare den ene siden, det er mye igjen når jobben her er ferdig.. Og de er så vidt i gang med å få av de gamle taksteinene og gjøre klart for plater. Vi satser på mye bra vær videre i sommer også!


Snekker 1 konsulterer med snekker 2 :) Min far på taket og samboeren min på bakken. Det er laaangt ned...

Så i dag har vi vært en arbeidsom gjeng som har fått gjort mye. Og 4 generasjoner i arbeid!

lørdag 10. juli 2010

Rømme litt vekk fra varmen

Det var bare utrolig varmt og lummert i dag, så vi rømte unna litt.. Tok med oss en pakke med pølser, putta unger og barnevogn i bilen og kjørte opp på sætra, som ligger på Gitvola, i det folk her omkring kaller Løtenfjellet. Bare 30minutter å kjøre, og ikke like folksomt som på stranda kan man si...



Min kjære og store nydling skuer utover og får øye på de eneste vi deler fjellet med akkurat nå :) Vi hadde lenge hørt kuene, men endelig kom de fram fra trærne.



Det blomstrer litt her også. Veldig greit med disse blomstene, de kommer uten at de trenger noe ekstra stell i det hele tatt.

Vi har litt vedlikeholdsarbeid foran oss her også.... Utvendig skal de byttes panel og males, pluss bytte takplater. Inne skal vi male så og si alle rom, og vi har planer om å kjøpe nytt kjøkken etterhvert. Har også en liten drøm om å bygge på, et ekstra soverom, gang og vaskerom. Men vi får se.

Man kan så vidt skimte fjøsettil venstre i bildet over. Og der er det mye rart. Blant annet noe som kunne minne om en tallerkenhylle så lå oppe under bjelkene i taket... O lykke!!
Men, det må undersøkes senere, for vi var veldig klare for å reise hjem igjen da jeg oppdaget den, så får ta det neste gang vi tar en tur oppover.